קורס חניכה עם לִילה קמחי - מסע רוחני בתוך חיינו וחניכה לידיעה הפנימית. סמסטר אביב 2026. ימי שני ב'עלי אדמות'. מתחילים ב - 13.4

13apr(apr 13)8:34 am29jun(jun 29)8:34 amקורס חניכה עם לִילה קמחי - מסע רוחני בתוך חיינו וחניכה לידיעה הפנימית. סמסטר אביב 2026. ימי שני ב'עלי אדמות'. מתחילים ב - 13.4

Event Details

הגיעה השעה! שמחה להודיע ש… ממשיכות.ים לבעור באש הידיעה הפנימית:  סמסטר אביב 2026!

הזדמנות ללמוד עם לילה קמחי, בפינת קסם מופלאה – ‘עלי אדמות’.

להרשמה בקישור כאן

הקורס מציע מסגרת של סנגהה חמה ותומכת, בליווי צמוד של לילה ושל המקום כולו. בסמסטר הזה נמשיך ונעמיק אל תוך מהות החקירה בפורמט “אחד על אחד” ובקבוצה, יחד עם תרגול ודוגמאות חיות במסורת העתיקה של הסטסנג . נתוודע ונתרגל  סוגים שונים של מדיטציה, נקרא בכתבים קדומים ועכשוויים ונתאמן בלבסס את החיבור הזה בתוכנו כדי להשפיע על סביבתנו את החופש, הטוב, התבונה, הפעולה הנכונה ויכולת ההבנה וההקשבה שמתפתחות בנו.
 הקורס מציע חניכה לטרנספורמציה אישית, וממנה לשינוי עולמנו הקרוב והרחוק, לטובתנו ולטובת כולם.  כמו שאמר טיך נהאת האן, המורה הגדול והאהוב  – “הבודהה הבא יהיה הסנגהה” 🙂

פירוט הנושאים – למטה.

איפה

במרחב הער והיפיפה של ‘עלי אדמות’ במושב לוזית שליד עמק האלה, והטבע הפראי שסביבה. העדיפות היא למפגשים הפיזיים, ואם ישתנו התנאים (סגר, מלחמה או ביקור חייזרים) והמפגשים הפיזיים לא יתאפשרו – המפגשים יתקיימו בזום. המפגשים מוקלטים ועולים לתיקייה שפתוחה רק למשתתפי ומשתתפות קורס החניכה.

על ‘עלי אדמות’
‘עלי אדמות’ היא ‘אדמה ערה’ – מרחב אקולוגי-רוחני המזמין אל חיקו א.נשים המעוניינים ללמוד ולתרגל, להעמיק ולהרחיב בדרך הדהרמה והחופש, עם חיבור ואהבה לטבע, וגילוי של האנושיות והמרחב של הלב הפתוח של כולנו. ‘עלי אדמות’ נמצאת במושב לוזית, מול טבע פראי ויפיפה, ובה יער מאכל עם עצי פרי מיוחדים, גינה אורגנית, תרנגולות חופש,  ברווז חופש, כלבות ופינות קסם בשפע. במקום מטבח חוץ מאובזר, שירותי קומפוסט, סטודיו הבנוי מאדמה ועוד הפתעות. מושב לוזית נמצא ליד עמק האלה, שעה מתל אביב, ו – 40 דקות מירושלים וגם מבאר שבע.

למי הקורס מיועד

לא.נשים שהולכים כברת דרך בלימוד ובתרגול הרוחני, ושמכירים את הלימוד של לִילה,  לממשיכות.ים הנלהבות והנלהבים מקורס החניכה של שנים קודמות  ולכל מי  שליבו וליבה  מהדהדים את הרצון לטעום את טעם הדהרמה באופן הייחודי הזה ומהשינוי הפנימי  לעשות שינוי בעולם.
הקורס מתאים לא.נשים בעלי ובעלות ניסיון בלימוד ובתרגול.
מספר המקומות מוגבל, בהתאם לאופי הקורס והזמן המיוחד בו אנו חיים.
שימו לב: במקום אין ממ”ד או מקלט 🙂
תאריכים: הקורס כולל 10 מפגשים בימי שני בין 11-16, בהם שני מפגשי ריטריט ארוכים (עם הרצאה של מורה אורח) בין 11-18. מתחילים ב –  13.4.26 ומסיימים ב 29.6 (סה”כ 54 שעות מלאות).
הנה הפירוט :   13.4  , 20.4, (דילוג על שבוע), 4.5 (ארוך),  11.5,  18.5, 25.5   (דילוג על שבוע), 8.6, 15.6, 22.6 (ארוך), 29.6
עלות הקורס –   3,450 ₪ לתלמידים/תלמידות  שזו הפעם הראשונה שלהם בקורס חניכה, ו – 2,700  ₪ לתלמידות.ים ממשיכות.ים  מקורסי חניכה קודמים.

אנא מלאו וענו על השאלות בטופס במלואן ובפירוט. אחרי שנעבור על הטפסים והבקשות נהיה איתכם בקשר לגבי התאמה ו/או מקום ונשלח לכם קישור להסדרת התשלום (אפשר בתשלומים).והנה לפירוט של המהות – כמה מילים מלילה:

שלום חברים/ות,

קורס החניכה מיועד לאלה שרוצות/ים לנער את עולמם הפנימי הישן מאבק ומשקעים לא נחוצים שהצטברו, וללכת בדרך הלב, אל התובנות המשחררות. בקורס נכוון להפגש עם “הנהר שמתחת לנהר” – עם הטוב הפנימי שמזין אותנו, גם כשאנחנו לא בקשר איתו, ולעבור תהליך של טיהור וניקוי העומסים כדי להיות הבריכה הצלולה של המים החיים שאנחנו, בדרכנו היחודית. משם קצרה הדרך לנתינה לאחרים.
הקורס מהווה תוכנית הכשרה המכוונת להיות אנשים שלמים יותר, והכוללת הרהורי-בית ותרגולים אישיים ובין-אישיים בין המפגשים.
נתמוך זו בזו/זה ב”דרכה של הבודהיסטווה” – חיזוק הרצון להקל על הסבל ולהדליק אור קטן ובהיר במשפחות ובקהילות שלנו והעברת המתנות שלנו הלאה – דרך נתינה לכדור הארץ, לאנשים אחרים ו/או לפרוייקט שמשמעותי וחשוב לנו ותרגול אכפתיות, נדיבות ונתינה לזולת, וחלוקה בטוב ובהבנות המשחררות שזכינו בהן.

הקורס משלב הרבה מהאוצרות שנקרו על דרכי במהלך שנים רבות, עליהם אני מכירה תודה אינסופית ואותם אני שמחה לחלוק איתכם ואיתכן: עיקר הלימוד והתרגול יתמקד במדיטציה לעומק, ולימוד בודהיסטי ואדוויטי (אי-שניות).  נשהה בחיבור אוהב לטבע, נעבור דרך פסיכולוגיה בודהיסטית, ג’ין-שין ג’יטסו (אמנות ריפוי יפנית המערבת גם עזרה-עצמית),  עבודה עם מיתוסיםוחלימה, הכרות עם אסכולות שונות המובילות אל החופש והתמקדות בחקירה-עצמית באופנים שונים על מנת להכנס פנימה לליבנו-אנו, ולצאת ממנו עם התובנות המשחררות, קלים יותר, חופשיים יותר, מיטיבים יותר עם עצמנו ועם העולם.

בין הנושאים – אני אמיתי מול לא-אני – לימוד אדוויטי ובודהיסטי ונאו יונגיאני, צלילת עומק לדרשות נבחרות של הבודהה, ניפוץ המיתוס המכאיב של האחזות בבחירה החופשית ותהליכי קבלת החלטות תוך הקשבה לקול המיוחד שלנו, הגברי והנשי בלימוד  ובתרגול וסגנונות שונים של הארה, מסעות חניכה מאסכולות שונות דרכה של הבודהיסטווה הלכה למעשה, איכויות הלב כמפתח לחופש ועוד.

הקורס עובר דרך דיסיפלינות שונות של תרגול ומהווה הזדמנות להעמיק בתרגול האישי של כל אחת ואחד. העומק של הדהרמה הוא הבסיס, וכדי להרחיב ולהעמיק את המבט נעשיר את המפגשים במרצים אורחים (היו לנו את מיטב הנבחרת עד כה – שאמאניות, חוקרי מוח, אמנים, נוודים, וצפוי לנו הפעם מפגש מיוחד) ובסוגי ביטוי ואמנות (שירי זן והייקו) , נכיר כמה עקרונות של תקשורת מקרבת שחיוניים לחיים, נפגוש את האלמנטים במבט שמאני, נלך הליכות בטבע ונכניס לפעמים גם תנועה כשיתאים. מדיטציה כבר אמרתי? 😊למי שקורס החניכה מרגיש מתאים מבחינת התנאים, ושייך מבחינת הלב, ומעורר התרגשות בנפש ובנשמה – בואו בואו. מוזמנות.ים באהבה.

להרשמה בקישור כאן

“הגוף הזה הוא עץ הבודהי
והתודעה כמו מראה עומדת
דאג לצחצח אותה ללא הרף
פן ידבק בה האבק”
שמע חווי ננג את השיר, והכתיב שיר משלו –
“מעולם לא היה עץ בודהי
ולא מראה עומדת
מכיוון שמעולם לא היה דבר
במה ידבק האבק?”

Time

April 13, 2026 8:34 am - June 29, 2026 8:34 am(GMT+00:00)